0%

Impact maken op social media; hoe doen we dat?

09 feb. 2024

In een wereld waarin onze aandachtsspanne korter is dan ooit, is sterke content op sociale media van onschatbare waarde. Het belang van een aantrekkelijke, visuele posts begrijpen wij als geen ander en daarom delen wij in deze blog graag onze aanpak.

Scroll
Nuvastgoed blog social media

Waarom is visuele content zo belangrijk?
Een sterke post ziet er op de eerste plaats aantrekkelijk uit. Dat betekent een visueel, aangekleed verhaal. Visuele content valt op tussen de eindeloze stroom aan informatie op sociale media. Het trekt de aandacht van de doelgroep en maakt de boodschap op een snelle en bovenal aantrekkelijke manier duidelijk. En dat blijkt te werken.

Bij Nuvastgoed is krachtige, visuele content de kern van onze marketing aanpak. Ons team van creatieve professionals werken nauw samen om deze posts – die niet zomaar aantrekkelijk zijn, maar precies de kernwaarden van jouw vastgoedproject visualiseren – te creëren. Onze vormgevers, visualisers, fotografen, videografen, marketeers en content creators dragen allemaal bij aan dit proces; elk met hun unieke expertise en inzichten. Dit resulteert in content die de doelgroep aanspreekt op het juiste moment, op de juiste plek en natuurlijk in dat juiste, aantrekkelijke jasje. 

Hoe doen wij dat?

  1. Branding: Belangrijke communicatiedoelen zijn opvallend en herkenbaar zijn. Daarom is al onze content gebaseerd op de branding van het project. Daarin is de identiteit van een vastgoedproject op een visuele manier vertaald. Met andere woorden: daar zijn de kleuren, de lettertypes, de tone-of-voice en de beeldtaal bepaalt.
  2. Storytelling: Wist je dat je boodschap veel krachtiger is als je storytelling gebruikt? Een verhaal roept een emotionele reactie op in de hersenen, waardoor je het beter onthoudt. We gebruiken storytelling in onze impressies, foto’s en vormgeving om de doelgroep mee te nemen in het gevoel van jouw project. En met een eenvoudige carrousel op social media neem je de doelgroep opnieuw mee in een verhaal. Niet onbelangrijk hierbij: doordat de gebruiker hiermee langer kijkt naar een post, stijgt het bericht in relevantie en waarde. En daarmee komt de post bij nog meer mensen voorbij.
  3. Aandacht voor detail: Elk aspect van onze posts wordt zorgvuldig overwogen, van compositie tot beeldkwaliteit, van tekst opbouw tot klemtoon. Ieder onderdeel draagt bij aan het overbregen van je boodschap.
  4. Optimaal bereik: Als je post dan qua inhoud helemaal klaar staat, is het van even groot belang om hem op het juiste moment en de juiste plek te delen. Hierdoor trek je de gewenste aandacht en wordt je doelgroep beter betrokken. De kans is groter dat ze actie zullen ondernemen – en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.

Wat levert al die visuele content nou op?

  • Verbeterde merkzichtbaarheid en herkenbaarheid op sociale media.
  • Verhoogde betrokkenheid en interactie met jouw doelgroep.
  • Professionele uitstraling die vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt.

Wij begrijpen het belang van goede content. Maar we begrijpen ook dat dit tijd vergt. Wil je eens sparren of graag jouw social media uit handen geven? Neem eens contact met ons op en we plannen een vrijblijvend gesprek.

contact

Auteur: Ismay Polack // Junior marketeer